Toscana på racer – motionscykling i Italien

Toscana på racer

Dato: Afrejse lørdage 09.04 til 08.10 2016
Pris fra kr. 5.698,- pr. pers.

Toscana på racer

En uforglemmelig tur i det ægte Toscana med grønklædte skråninger og smukke byer som Firenze, Pisa, Lucca og Siena. Legendariske og smukke stigninger til Monte Serra i de apuanske alper samt en uforglemmelige etape ad den grusbelagte vej, Eroica, hvor der hvert år afholdes løb for cyklister på klassiske racere bygget før 1987. Motionscykling i Italien bliver ikke federe – turen er udarbejdet af italieneren Andrea Ferrigato, tidligere proffesionel cykelrytter med 8 Giro d’Italia, 4 Tour de France og 17 internationale sejre.

Indkvartering

Du bor på gode 2-4* hoteller og agriturismo, ind imellem benyttes et hyggeligt 2* hotel i Lucca. Alle værelser har eget bad og toilet og de fleste har air-condition. Turen er inkl. morgenmad. Og selvfølgelig overnatter din cykel sikkert om natten.

Cykler

Du kan vælge mellem en Merida ”high end” racercykel med carbon forgaffel (mere info følger) eller en standard racercykel med carbon forgaffel, 27-gear Shimano Tiagra og Vittoria dæk. Leje af cykelhjelm koster 120 kr og skal bestilles og betales hjemmefra. GPS koordinater udleveres, GPS medbringer man selv.

Motionscykling i Italien

Dagsprogram 2016

Dag 1. Ankomst Pisa

Ankomst til Pisa, berømt i hele verden for sit skæve tårn på Miraklernes Plads. Sjovt ser det ud og man undres over, at det ikke vælter. Pisa er en hyggelig universitetsby med masser af hyggelige caféer, pladser og gågader. De gamle huse i smukke pastelfarver, der ligger ned til floden, er et betagende skue.

Dag 2. Pisa-Lucca. 70 km og 960 højdemeter

Fra Pisa cykler man mod San Giuliano Terme, rundt om Monte Serra og man prøver kræfter med den historiske Buti stigning på samme vis som professionelle cykelrytter som Bartoli, Ulrich og Contador. På toppen venter en fantastisk udsigt til det Tyrenske hav og øerne Elba og Giglio. Herefter bugter ruten sig mod søen Massaciuccoli for til sidst at slutte i Lucca.
Lucca er en fantastisk by med hyggelige pladser, prægtige kirker og paladser, få biler og mange cyklister. Hele byen er omkranset af en 4 km lang ringmur, som nu fungerer som rekreativt område, hvor folk løber, går og cykler. Fra bymuren er der en flot udsigt ind over Luccas smalle krogede gader, gamle velholdte huse og blomstersmykkede altaner. En af Luccas store attraktioner, er det gamle romerske amfiteater, hvor der tidligere afholdtes gladiatorkampe. Nu er her bygget lejligheder i forskellige højder og gammel stil, hvor der tidligere var siddepladser, hvilket giver en meget spektakulær plads med vasketøj og blomster. Komponisten Puccini er født i Lucca, så her afholdes jævnligt både klassiske og rytmiske koncerter.

Dag 3. Rundtur Lucca-Apuan Alps-Lucca. 130 km og 1300 højdemeter

Fra Lucca cykler man til Camaiore og cykler jævnt opad til Massa Carrara. Efter en heftig stigning er man midt i de appuanske alper med hvide bjergtoppe og flere fantastiske udsigter. Turen tilbage til Lucca er en herlig nedfart fra Castelnuovo Garfagnana gennem dalen. Alternativt kan man vælge en kortere tur på 70 km via Viareggio og Forte dei Marmi.

Dag 4. Lucca-Firenze. 100 km og 610 højdemeter

En behagelig dag med forholdsvis lette stigninger, så man har tid til at nyde turen samt nå Firenze i god tid. Fra Lucca zik-zakker vejen op og ned og slutter med en herlig nedfart til Vinci, Leonardo da Vincis fødeby med museum mm. Herefter venter Vittolini stigningen før dagens mål, Firenze, er nået. Firenze er renæsancens vugge, blandt nogle betegnet som én af verdens smukkeste byer. Giv dig tid til at nyde denne berømte by. Gå langs Arnofloden til den gamle bro Ponte Vecchio med guldsmedeboderne hængende ud over floden. Find en cafe på pladsen foran den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore. Lad dig fare vild i de gamle snørklede gader. Tag de mange trapper op til Piazzale Michelangelo og nyd udsigten over det gamle Firenze.

Dag 5. Firenze-Siena. 90 km og 1000 højdemeter

Arno floden følges ud af Firenze. Herefter cykler man i de smukke toscanske bakker med grønklædte skråninger og ikoniske vinmarker til byerne Greve og Radda in Chianti. Stigningerne er forholdsvis nemme (max 5%). Dagen ender med den spektakulære grusvej, Eroica, til Piazza del Campo i Siena. Siena betragtes af mange som Italiens smukkeste by. I det bilfri centrum omkring Piazza del Campo betages man af smukke paladser, katedralen, museet og de atmosfærefyldte restauranter.

Dag 6. Rundtur Siena-Montalcino-Pienza-Siena. 120 km og 1200 højdemeter

Man cykler sydpå af Cassia ruten og op til den strategisk beliggende vinby Montalcino. Herefter venter flere stigninger og nedfarter før man igen er tilbage i Siena.

Dag 7. Siena-Pisa. 113 km og 770 højdemeter

Dagens etape følger landevejen til Colle Val d’Elsa og videre til San Gimignano med de mange middelaldertårne – 60 udfordrende kilometer. Herfra videre til Pisa.

Dag 8. Hjemrejse

ToscanaLille1
ToscanaLille1
Toscana6
Toscana4
Toscana3
Toscana5
Toscana1

Pris

Toscana på racer

Dato: I perioden 09. April – 10. Oktober 2016
Priser fra kr. 5.698,- pr. pers.

Inkluderet i pris/person:

 • Ophold i dobbeltværelse med 1/4 pension på 2-4* hotel, 8 dage – 7 nætter
 • Bagage transport
 • GPS koordinater til turene (medbring selv GPS).

Startdage:

 • Hver lørdag 09.04. – 11.10.16
 • For grupper fra 8 personer giver vi gerne tilbud på pris og valgfri startdag

Rabatter v/opredning og 2 fuldtbetalende på værelset:

 • 3. person på værelset: 750 kr

Prisen inkluderer ikke

 • Transport til og fra Danmark.
 • Eventuelle lokale turistskatter på hotellerne

Tillæg:

 • Enkeltværelse : 1.505 kr
 • Merida “high end” racer : 1.520 kr
 • Standard racer : 912 kr
 • Cykelhjelm : 120 kr
  (forbehold for prisændringer)

Ekstra nætter:

 • Pris pr. person ved db.vær./enk vær. 456,-/684,- kr  – i Pisa
Louise

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, så kontakt Louise via kontaktformularen til højre eller på telefon:

Louise Thomsen
Tlf: +45 4697 5569

Rejseforespørgsel