Loading...

La Marmotte 2021

ET AF VERDENS HÅRDESTE ÉNDAGS-MOTIONSCYKELLØB

Kom med til et af Europas absolut vildeste cykelløb, og prøv kræfter med de 21 serpentinersving op til toppen af Alpe d’Huez!

Løbsdato: 27 juni 2021

La Marmotte

La Marmotte er et af de klassiske franske cykelløb for de engagerede og entusiastiske cykelmotionister, som føler en trang til at udfordre de legendariske stigninger, som ses i de helt store cykelløb. På nogle af disse stigninger er der skrevet cykelhistorie for store triumfer, men ligeledes har de ubarmhjertige stigninger været årsag til, at et utal af ryttere har ramt ”muren” på vejen mod toppen.

Løbets 174 km synes måske ikke som den helt store styrkeprøve, men når man kombinerer det med de 5.000 højdemeter, som er fordelt på tre store og ikoniske stigninger, bliver løbet alligevel krævende. Særligt de tre stigninger er dem, der vil sætte sig i benene i dagene efter løbet. Men samtidig er de også et af de trækplastre, som tiltrækker mange cykelinteresserede, som skal prøve kræfter med de allerstørste udfordringer i cykelregi.

Hos Ruby Cycling er vi certificeret Tour Operateur for Grand Trophée, som er arrangør for blandt andet La Marmotte samt en række andre store franske cykelløb. Hos Ruby tilbyder vi en pallette af ture til La Marmotte, hvor vi har forsøgt at inddække forskellige behov, så alle kan komme til La Marmotte på bedst mulig vis.

La Marmotte

Herunder kan du gå på opdagelse i vores forskellige rejser og indkvarteringsmuligheder i forbindelse med La Marmotte.

Læs mere
View as Grid List

7 Items

per side
Ideelt hotel til La Marmotte

Bo på dette herlige hotel under din deltagelse i cykelløbet La Marmotte. Her er der masser af plads til afslapning efter nogle hårde cykelture. 

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller kør selv
Fra 5.098,- DKK
Lejligheder til La Marmotte

Bo tæt ved målstregen, indkøbsmuligheder og restauranter under din deltagelse i cykelløbet La Marmotte.

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller kør selv
Fra 1.598,- DKK
4-stjernet hotel til La Marmotte

Forkæl dig selv med lidt luksus og kvalitet efter nogle hårde ture i sadlen under din deltagelse i cykelløbet La Marmotte.

 • 1 afrejse
 • 4 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra CPH eller kør selv
Fra 8.298,- DKK
Campinghytter ved foden af Alpe d'huez til La Marmotte

Til motionscykelløbet La Marmotte er vi glade for at kunne tilbyde campinghytter på campingplads Camping La Piscine.

 • 1 afrejse
 • 7 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kør selv
Fra 2.598,- DKK
Giv dig selv en fantastisk opstart til cykelløbet La Marmotte

Få den ultimative opstart til cykelløbet La Marmotte med denne 7- dages tur, der bl.a. byder på 3 fantastiske cykeldage fra Nice mod starten ved Alpe d'Huez.

 • 1 afrejse
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 12.098,- DKK
Klassiske cykelferie med Ruby

Giv dig selv en fantastisk opstart til cykelløbet La Marmotte; kør til starten i Alpe d’Huez fra Nice på 3 fantastiske cykeldage.

 • 1 afrejse
 • 6 nætter
 • transport_icon/images/i/c/ico_plane.png
  Fly fra København
Fra 12.098,- DKK
Startnummer og depotservice til verdens måske hårdeste éndagsløb

Køb startnummer og depotservice til et af Europas absolut vildeste éndagscykelløb og prøv kræfter med serpentinersving og stejle stigninger op til toppen af Alpe d’Huez!
Løbsdato: 27. Juni 2021 

 • 1 afrejse
 • 3-5 nætter
Fra 2.700,- DKK

Sværhedsgrad: 4-5

La Marmotte er en af vores mere krævende ture med stejle og udfordrende stigninger som Col du Glandon, Col du Galibier og sidst men ikke mindst Alpe d’Huez. Derfor kræver løbet en god fysisk kondition og udholdenhed. Udover de stejle stigninger er der passager med dårlige veje og grusveje. Derfor anbefaler vi kun turen for erfarne cykelryttere.

 

Vores ture

Vi kan være behjælpelige med både transport og ophold i forbindelse med La Marmotte. Gennem vores mange år med La Marmotte, har vi oplevet, at der er forskellige præferencer for, hvad der ønskes i denne forbindelse. Derfor har vi en bred vifte af transport- og overnatningsmuligheder. Fælles for alle vores ture er, at man som Ruby-deltager har adgang til Rubys egen depotservice, som vil være at finde tre steder på ruten.

Ruby Fly
Her sørger vi får fly og transfer fra København til Geneve, som er den nærmeste lufthavn til løbets start. Derudover sørger vi for hotel med ½-pension i 4 nætter i Alpe d’Huez.

Ruby Kør-selv
Til dig der foretrækker selv at tage bilen til Alpe d’Huez, hvor der venter dig 4 nætter på hotel med ½-pension.

Ruby Classic
På rejsen Ruby Classic sørger vi for den bedste opvarmning til den store dag i Alpe d’Huez. På denne tur starter vi i Nice om tirsdagen inden raceday og vil de næste tre dage køre fra Nice til Auron, fra Auron til Savines Le Lac og fra Le Lac til Alpe d’Huez, hvor vi ankommer om torsdagen. Dermed er der stadig rig mulighed for at restituere og gøre klar til den store dag.

Vi overnatter altid på hotel i smukke omgivelser og lige ved landevejen, så vi er klar til morgendagen på cyklen, indtil vi når Alpe d’Huez og bliver indlogeret i vores lejligheder. Her er der mulighed for selv at lave mad eller nyde nogle af de hyggelige spisesteder i byen.

Ruby Retro
Ligesom vores Classic-tur har vi på Ruby Retro-turen et par opvarmningsdage inden den helt store cykeloplevelse på raceday om søndagen. På vores Retro-tur tager vi til Nice, hvorfra vi de følgende dage vil køre gennem landskabet med holdt i byerne: Annot, Savines Le Lac og til slut i Alpe d’Huez, hvor det på det her tidspunkt vil summe af aktivitet for de mange spændte cykelryttere fra hele verden, der skal prøve kræfter med La Marmotte.

Den bedste tur med især nogle helt fantastiske guider fra Nice til Alpen. Skal jeg afsted igen, og det skal jeg sikkert, skal det være fra Nice igen med de samme guider. Så er det underordnet om der er RETRO eller Classic.” – Gæst på Ruby Retro-turen

La Marmotte Profil

Rubys løbsservice 

Alle der køber startnummer gennem os får automatisk adgang til vores eksklusive depotservice for Ruby-gæster.

Super og helt uundværlig depotservice. Det er helt afgørende for at man kommer igennem strabadserne.” – Gæst på La Marmotte med bus
 

Guidede ture i dagene før løbet 
For at du kan blive klar til den helt store dag, tilbyder vi i dagene op til løbet guidede ture for alle rejsende med Ruby Cycling i området omkring Alpe d’Huez. Ruter for turene bliver oplyst på dagen. Mødested oplyses i den endelige rejseinformation, som udsendes 7-10 dage inden afrejsen.
Turene er helt frivillige og tilmelding er ikke nødvendig, du skal blot møde op før turene. 
Lørdag, dagen før løbet, er hviledag, og her arrangerer vi ikke ture. Sidst på dagen afleverer du de pakkede depotposer til vores kassevogne. 

Informationsmøder
Sidst på dagen fredag afholder vores guider informationsmøde i Palais Du Sport i Alpe d´Huez, hvor de giver en række praktiske råd i forbindelse med løbet, de enkelte strækninger på løbet, påklædning, klargøring af cyklen, pakning af depotposer m.m.
Under mødet udleveres de 4 depotposer, som er dine personlige poser i forbindelse med vores depotservice.
Du har også mulighed for at stille spørgsmål – og ingen spørgsmål er for dumme at stille.

Ruby Cyclings egen Depotservice (Det er ikke muligt, blot at købe vores depotservice)
Vores bil tager imod dit vindtøj og andet overskydende udstyr før starten i Bourg. Herefter har vi tre forskellige depoter, som du frit kan benytte. De tre steder er:

 1. Servicevogn da ny rute arbejdes der på hvor dette depot er. 
 2. Servicevogn på Col du Galibiers (100 meter efter toppen). Du kan lægge depot i vognen
 3. Servicevogn 3 km før Bourg. Depot og evt. aflevering af overskydende tøj, flasker mv. i dalen før opstigningen til Alpe d’Huez.

 

Startnummer og startgrupper

Som certificeret Tour Operateur får vi udleveret numre i serier i hhv. 1., 2. og 3. startgruppe. Tildelingen sker her efter bestillingstidspunkt, så hvis du har et særligt ønske om at starte blandt de første, er det vigtigt, du er ude i god tid. Har du købt startnummer hos os, er du sikret service på vores poster under selve løbet. Vi har ikke mulighed for at garantere specifikke startgrupper.

Dog skal det siges, at hvis man har deltaget i løbet inden for de sidste to år, eller at man har kørt en fantomtid på under 7 timer, vil vi søge om optagelse i startgruppe 1 for dig. Dette skal dog accepteres af arrangøren.

NB! Når du bestiller dit startnummer gennem Ruby, vil du ikke med det samme kunne se din tilmelding på arrangørens hjemmeside. Dette skyldes, at vi får tildelt nummerserier, og at navnerapporteringen først sker ca. 4 uger før løbet.

Bestilling
Ved bestilling er det vigtigt, at der bliver oplyst det fulde navn, adresse,
fødselsdato og år, mailadresse og telefonnummer for alle deltagere!

Hvis arrangørens pris på startnummer overstiger 10 € i forhold til det forrige års pris, vil denne forskel blive opkrævet, når vi får den endelige pris fra arrangøren.

Startgrupper
Til La Marmotte er der 3 startgrupper som har forskellige starttidspunkter.

- Startgruppe 1: Starter klokken 07.00 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 1-1999, hvoraf 1-400 er elitenumre

- Startgruppe 2: Starter klokken 07.30 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 2000-3999

- Startgruppe 3: Starter klokken 07.50 og er for deltagere med startnumre i intervallet fra 4000-

Vær opmærksom på at din personlige tidtagning først starter, når du passerer startporten. Selvom man starter i relativt store grupperinger, vil der hurtigt komme spredning på feltet. Ruten vil være markeret med pile, der er malet på vejen. Foruden Ruby Rejsers egne depoter er der undervejs officielle depoter med et udvalg af mad, frugt og drikkevarer m.m. Der er begrænset cykelservice.

Løbet har en tidsgrænse, som man skal være indenfor. Det betyder, at man skal have påbegyndt opstigningen af Alpe d’Huez klokken 18.15 (forbehold for ændringer).

 

Det praktiske for deltagelse

Løbsarrangøren har nogle officielle krav, som skal opfyldes, før man kan deltage i løbet. Når du kan krydse alle nedenstående punkter af, så er du klar til at prøve kræfter med La Marmotte og de 21 serpentinersving:

- Som deltager skal man fysisk være i stand til at gennemføre løbet

- Alle deltagere skal erklære, at de er bekendt med reglerne for løbet samt de franske trafikregler

- Alle deltagere til La Marmotte kører med cykelhjelm under hele løbet

- Der skal være lys på cyklen, eller man skal køre med en velfungerende refleksjakke

- Som deltager accepterer man de risici, der er forbundet med at køre op ad trafikerede veje

- Alle deltagere skal være fyldt 18 år. Der gives ikke dispensation

Helbredskrav
For deltagelse i løbet skal have en gyldig licens eller motionslicens fra Dansk Cycle Union eller Dansk Triathlon Forbund. Hvis ikke du har et af disse, er en helbredserklæring fra din læge, der ikke er ældre end et år fra løbsdato, også tilstrækkelig.

 

Cykeltransport for flygæster

Når vi tager til La Marmotte, er cykeltransporten selvfølgelig alfa og omega, og vi kan hjælpe med at sørge for, at cyklerne kommer sikkert frem til Alpe d’Huez. Vi pakker forsigtigt alle cykler i kasser, som udlånes gratis af Ruby Rejser, og der må ikke være andet end din cykel i papkassen. Du skal afmontere pedalerne samt forhjulet på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet en selve hjulet og evt. pedaler.  Vi kører selv turen i vores aflåste og ”anonyme” biler, så det ikke er tydeligt at se, hvad vi fragter. 

VIGTIG! Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer. 

Bemærk venligst: din cykel er forsikret mod biluheld. 
Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme.

 

Tidsskema for transport af cykler for flygæster


Opsamling

2 dage inden afrejsen
SJÆLLAND
Ballerup Super Arena (nord enden)
Slagelse, Dansk transportcenter 
FYN
Odense, P-plads v. Ørbækvej/Østre Ringvej 
JYLLAND
Kolding Storcenter, ved Indgang C.
Aarhus, P-plads ved Aarslev Kro, Silkeborgvej 900, 8220 Brabrand
Herning (dette ved min. 6 cykler) opsamlingssted efter aftale

OBS!! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter.

Vi samler som udgangspunkt cykler op 2-3 dage inden afrejsen. Dette vil blive oplyst præcist, når I modtager den endelige rejseinformation 7-10 dage inden afrejsen.

 

Alternativer

Hos Ruby Cycling tilbyder vi også andre former for cykelløb og cykelrejser. Læs mere om vores muligheder i Frankrig. Du kan også overveje at kaste dig over en cykelmotionsrejse i Spanien eller Italien, hvor vi eksempelvis har rejser til det udfordrende løb Maratona dles Dolomites - Enel. Skal det være lidt mindre anstrengende, kan vi varmt anbefale, at du tager på en klassisk cykelferie fra hotel til hotel, hvor natur og kultur er i højsædet.