INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSEL

Cykelrejse til Asturien

Kør i Vueltaens fodspor i det nordlige Spanien

Lad dig betage af det åndeløst smukke terræn, mens du kæmper dig op ad kendte stigninger fra La Vuelta a España. Området vi cykler i går meget beskrivende under navnet "Det Naturlige Paradis".

In stock
Travel Code
COL-026

Det kan du glæde dig til

Ruby Cycling byder atter velkommen til Asturien i dette mytiske og uspolerede (for de fleste også ukendte) område i det nordvestlige Spanien. Området er anerkendt som UNESCO-verdensarv og går under tilnavnet Paraiso Natural, "det naturlige paradis", og vi kalder derfor også meget passende vores rute for ”Paradis-ruten”.

På turen kan du glæde dig til at cykle i La Vuelta's kendte, berømte, smukke og udfordrende bjerge. Du kan her prøve kræfter med bl.a. Grand Tour-klassikeren Angliru og det ”nye” bjerg La Cubilla, som ligger i 1683 meters højde. Mange flere udfordrende og unikke stigninger og bjerge står også for skud, og vi garanterer at du får ømme ben undervejs.

På store dele af turen vil du også bevæge dig ind i en af Nordspaniens smukkeste bjergkæder, Picos de Europa, og naturparkerne Parque Natural Somiedo og Las Ubinãs-La Mesa. Udover cykeleventyret kan du også se frem til at opleve nogle helt utrolige og smukke naturscenarier og maleriske udsigter som belønning for det hårde arbejde. Undervejs på turen vil der også være mulighed for at suge kulturen ind, når vi blandt andet besøger de unikke præ-romanske kirker, der er i området.

Minimum 2 måneder inden afrejsen vil Ruby Cyklings guideteam løbende i en lukket Facebookgruppe informere dig som deltager om de enkelte dage med sidste nyt om ruter, bjergprofiler, billeder og videoer fra tidligere ture, frokostplaner samt andet brugbart materiale.

Kort

Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst
Vi lander i Asturias-Oviedo Lufthavn og har godt 100 km bustransfer til den hellige by Cangas de Onis. Her ligger vores hotel midt i centrum på hovedgaden tæt på den mere end 1000 år gamle bro Puente Romano.

Dag 2. I hælene af Vueltaen
Fra Cangas de Onis følger vi i hælene af La Vuelta. Vi skal over Mirador del Fitu med udkigspunktet hvor der er 360 graders udsigt over Picos de Europa-bjergene, samt Den Biscayiske Bugt, Alto del Torno og ikke mindst det mytiske kultbjerg Lagos de Covadonga. På vejen op til de højtliggende søer, der har lagt navn til bjerget, passeres den imponerende kirke og tilhørende tempel Basílica de Santa María la Real de Covadonga, der hvert år besøges af tusindvis af turister.
11 km fra toppen er vejen spærret af for biltrafik, og det er kun busser med guidede ture der må køre her. Det var på stort set samme rute at Miguel Indurain tilbage i 1996 indstillede sin karriere midtvejs på ruten, efter nederlaget til Bjarne Riis i Tour’en et par måneder forinden.

Dag 3. Bjerge og udsigter
Vi begiver os sydpå langs hovedvejen N625, omgivet af de enorme Picos de Europa-bjerge hele vejen.
Opkørslerne og bjergene ligger som perler på en snor på begge sider af landevejen, så man kan have svært ved at vælge hvilken vej man skal tage. Mirador Collada med det flotte udkigspunkt i 800 meters højde venter som første bjerg, dernæst kommer Casielles, Asturiens svar på franske Lacets de Montvernier, der blev så kendt for nogle år siden i forbindelse med La Marmotte og Tour´en. 23 hårdnålesving på blot 3,5 km og godt 12% i snit. Men så venter der også et fantastisk sceneri som belønning. Vi fortsætter over Puerto del Pontón og har nu krydset regionsgrænsen til Castilla y León. I over 1000 meters højde følger vi de enorme vandreservoirer ved Riaño i hele 28 km og ser den ene store dæmning efter den anden. Vi slutter i den egnstypiske og hyggelige by Cisterna. En by der ofte har været enten start- eller målby for Vuelta'en.

Dag 4. La Camperona
”Lige på og hårdt”, fristes man til at sige. Efter en kort opvarmning, hvor morgenmaden lige får lov at sætte sig, venter den spektakulære stigning op til La Camperona, som var etape-mål på Vuelta'en i både 2014, 2016 og 2018. En kort sag hvor man har brug for sine laveste gear. Mange sektioner med 14%, 17%, 20% og op til 24% venter. På toppen vil du dog blive rigeligt belønnet med en malerisk udsigt over Sabero-dalen, som området hedder her. Vi fortsætter forbi endnu et af de store vandreservoirer, Embalse del Porma, inden Puerto de Tarna som op/ned-tur for den lange rute, over skisportsstedet San Isidro og tilbage til Asturien-regionen igen. Dagen slutter i Mieres, en by alle jer der tidligere har været med her, vil nikke genkendende til. Vi skal bo i Mieres de næste 3 dage, og der er rig mulighed for at suge byens kultur til sig. Mieres er en gammel mineby – på godt og ondt – og er også kendt for sine utroligt mange ciderfabrikker, hvor indbyggerne fra morgen til aften nyder de kølige bobler på byens hundredevis af cidrerias-barer. Skål!

Dag 5. Angliru
Her venter det vel nok hårdeste bjerg der køres i en af de tre Grand Tours  ikke på grund af distancen, men grundet de maksimale stigningsprocenter.
Italienerne har Mortirolo i vest samt Zoncolan i øst, men Spanien og Asturien har ANGLIRU!
Dette er en helt ekstraordinær og spændende tur, hvor du kommer til at prøve noget som næsten ingen andre har oplevet. Angliru er det eneste bjerg i verden som hele vejen til toppen skilter med både minimums- og maksimums-procent på de navngivne sektorer. F.eks. Cueña les Cabres-sektionen på knap 500 meter med en stigning på minimum 16,2% og maksimum 23,5%! Når du står på toppen i 1.570 meters højde, er jeg sikker på at du vil tilslutte dig ovenstående udsagn. Ruby Rejsers chefguide på turen har kørt her 10 gange tidligere og ser frem til atter at gøre det. Anbefalet gearing: 34/32 måske lavere. 
Dagens etape vil derefter deles i to alternative ruter.
Rute 1 (den udfordrende): Over bjergene Alto del Cordal, Cuchu Puercu samt La Cobertoria og derefter retur til Mieres.
Rute 2 (den kulturelle og knap så udfordrende): Vi kører ned fra Angliru på nordsiden i stedet og følger hovedvej N-635 til Asturiens hovedstad Oviedo. Her venter en opkørsel til det ofte brugte etapemål Alto del Naranco, bjerget midt inde i storbyen der hæver sig 644 meter over havet med den enorme Jesus-statue på toppen der spejder ud over de mangfoldige omkringliggende maleriske bjerge syd for byen. På vejen op ad Naranco-stigningen stopper vi lige ved to af de helt unikke præromanske kirker (byggeår 842-848): Den absolut mest kendte, Santa María del Naranco, og så San Miguel de Lillo. Den første med sine tre symmetriske hvælvinger, der den dag i dag benyttes og danner hjertet i selve Asturiens nationalsymbol.

Dag 6. La Cubilla
I dag venter La Cubilla, det ”nye” bjerg hernede, der havde debut som mål på 16. etape af 2019's La Vuelta a España. Toppen ligger i 1.683 meters højde. Herefter er der flere muligheder, såsom skistationen Cuitu Negro, som er Asturiens højeste cykelbjerg i 1.850 meters højde. Eller Coto Bello eller… Ja, mulighederne er mangfoldige – ja, nærmest uendelige med mere end 20 stigninger indenfor en meget kort radius. Denne dags kulturelle islæt er muligheden for at besøge en anden af Asturiens unikke præromanske kirker: Santa Cristina de Lena (påbegyndt i år 842 og færdig i år 850). Det er et absolut unikt bygningsværk fra en svunden tid og helt bestemt den halve time værd som besøget vil tage.

Dag 7. San Emiliano
Så pakker vi atter rygsækken og cykler til højslettebyen San Emiliano, der ligger midt ude i 'ødemarken' i knap 1.200 meters højde med deraf kølige nætter og morgener. Sidst vi var her, var der 4 grader om morgenen, men 25 grader om eftermiddagen. Hotellet er autentisk og egnstypisk, med god solid mad, og oser af charme og hygge. Efter godt en halv times opvarmning på dagens tur venter La Cobertoria/Gamoniteiro. Gamoniteiro er Asturiens svar på "det skaldede bjerg", Mont Ventoux i Frankrig, og ender oppe i 1.772 meters højde. En meget skrap og hård men jævn stigning på lidt over 15 km med hele 9,6% i snit.
Efter nedkørslen fra Cobertoria bliver der pludseligt råbt STOP! Skiltet Ermita de Alba står i højre side af vejen. Bjerget som Fränk Schleck vandt Vuelta’en på i 2015. Det er en lille listig sag med en udfordrende stigning (op til 29%), som de er mestre i hernede i regionen.
Vi krydser atter grænsen fra Asturien til Castilla y León på toppen af den 20 km lange Puerto Ventana. Herfra kan vi stort set se vores hotel nede i byen, og vi er hurtigt fremme.

Dag 8. Store vidder
Landskabet har nu kraftigt skiftet karakter fra frodige og grønne bjerge til mere golde og afsvedne, bølgende bakker med store vidder. Vi har fotostop ved de flotte højtliggende vandreservoirer Embalse de los Barrios de Luna (1.100 meters højde) og den imponerende motorsvejsbro henover vandet. Ruten vil følge det store motionsløb hernede, Cicloturista Marcha La Robla. Der er kun ét regulært bjerg, Puerto del Aralla (1.536 meters højde), mens resten af den imponerende rute blot har betegnelsen lettere kuperet. På den sidste tredjedel kommer vi atter til at køre på kanten af Los Barrios de Luna – i knap 20 km faktisk. Der laves et lille kaffe-/cola-/fotostop på en afstikker ned til vandkanten ved den lokale bådklub.

Dag 9. Hjemrejse
Hjemrejse fra San Emiliano via Asturias-Oviedo Lufthavn med mellemlanding i Madrid.

Sværhedsgrad 4

Denne tur byder på hele 7 cykledage med tilsammen 12.000-17.000 højdemeter og 600-800 km. Så det er en udfordrende tur, og vi anbefaler derfor at deltagerne har en god kondition og udholdenhed, så de kan få en god cykeloplevelse.

Indkvartering

Undervejs bor vi i delte dobbeltværelser på små lokale hoteller med halvpension. Frokosten nydes ude på ruten for egen regning. Vi indkvarteres på følgende hoteller:

Dag 1-3: Hotel Aguila Real, Cangas de Onis

Dag 3-4: Hotel El Cruce, Cistierna

Dag 4-7: Hotel Mieres del Camino, Mieres

Dag 7-9: Hotel Rural Valle San Emililano, San Emiliano


Deleværelser:

 • Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere (men vil gøre vores bedste), at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger. 

Bestil

Antal rejsende
Vælg antal af rejsende
Afrejsedato
Vælg afrejsedato

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3528-08-202105-09-20218 nætter12.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3528-08-2021
-
05-09-2021
812.498,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3528-08-202105-09-20218 nætter14.798,- DKKUdsolgt
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3528-08-2021
-
05-09-2021
814.798,- DKKUdsolgt

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3528-08-202105-09-20218 nætter12.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3528-08-2021
-
05-09-2021
812.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Prisen inkluderer:

 • Flytransport tur/retur samt transfer
 • Ophold med halvpension (morgen- og aftensmad)
 • Cykeltransport med rutinerede chauffører
 • Indkvatering på gode turistklassehoteller
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Kompetente guider
 • Daglige ruter fordelt på 2-3 hold
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne
 • Hotel- og turistskatter.

Ikke Inkluderet i prisen:

 • Frokost
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Div. forsikringer.

Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs.


Transport:
Fly fra københavn til Oviedo. Information og tider kommer senere.

Minimumstilslutning:
Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 60 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

 

 

Gå til toppen af siden

Loading...