INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Kør i Vueltaens fodspor i det nordlige Spanien

Cykelrejse til Asturien

Lad dig betage af det åndeløst smukke terræn i det ukendte pionérland, som La Vuelta kører igennem. 

0,00 kr
In stock
Travel Code
COL-026
Om turen

Har du ladet dig betage over det åndeløst smukke terræn som La Vuelta kører igennem? Så er du ikke alene. Vores super erfarne ruteplanlægger Michael Elmstrøm fra Fabin Sport har været vidt omkring og har set det meste, men han måtte en tur til Asturien for at se, om det var muligt at lave en drømmetur dertil.

Sammen med sin mangeårige ven Lars Viggo Jensen, der er bosiddende i Spanien, drog de på 10 dages ekspedition, for at lave denne fantastiske tur.

Vil du køre i næsten ukendt terræn og prøve kræfter med blandt andet det sagnomspundne Angliru, der er det måske hårdeste bjerg brugt i en Grand Tour, så er dette turen, du har drømt om.

Regionen Asturien (også kaldet Costa Verde) ligger i det nordlige Spanien og grænser ud mod Biscayen. Det omkranses af Galicien mod vest og Cantabrien mod øst. Mange der har vandret på den gamle pilrimsrute El Camino til Santiago de Compostela, har også været gennem her, hvilket bekræftes af historiske vandreskilte, som er placeret langs vejen.

Det er et unikt og bjergrigt område, og der mere end 70 klassificerede cykelbjergstigninger indenfor et areal på kun ca. 60 x 70 kilometer. Området er naturmæssigt helt specielt og fredeligt, og består bl.a. af 5 store Nationalparker, hvoraf de 3 er på UNESCOS verdensarvsliste. Den mest kendte er Picos de Europa med bl.a. Lagos de Covadonga og Fuente De.

Klimaet her minder om klimaet i de Franske Pyrenæer. Her er dog et par grader varmere, da kysten er tæt på og bjergene knap så høje (de 3 højeste 1708m/1772m/1850m). Samtidig ligger dalene kun i ca. 200 meters højde.

Her er meget frodigt og grønt, og kun få steder i verden har så mange grønne farvenuancer. Det frodige kommer dog ikke af sig selv, så der må påregnes lidt nedbør.

Alle dage/etaper har deres helt eget naturmæssige særpræg. På dag 3 skifter klimaet og naturen karakter, idet vi her kører ind i Leon regionens golde og Texas-prærieagtige Arbas-landskab med indtørrede dæmninger, store vidder og bølgende bjergformationer.

På fjerdedagen begynder landskabet at minde om New Zealands eventyrlighed. Meget sigende er Asturiens eget slogan: M’as que un Paraiso - ’Meget mere end et Paradis’.

Et andet kendetegn for området er bjergenes stejle sider, hvor der ofte ses fritgående køer, heste og ikke mindst brune bjørne i de fredede nationalparker.

Gennem tiderne har La Vuelta kørt over 90 etaper i området og ikke mindre end 50 gange har etapeafslutningen været på stigninger, hvor en del er ”udenfor” kategori som f.eks: Cuitu Negru, Cotobello, La Farrapona, Ermita de Alba og ikke mindst kongen af Protour stigninger Angliru.

Det er også her, at et af de mest udfordrende Grand Fondo løb køres; 8848 højdemeter fordelt på 250 km. Det vil proportionelt svare til, at der ville være over 6200 hm på et løb som La Marmotte.

Bjerge som gennem tiderne er kørt i Vuelta’en og som vil være inkluderet på denne tur er: Angliru, Lagos de Covadonga, El Cordal, Coto Bello, Cobertoria, Ermita de Alba, Gamoniteiro, San Lorenzo, Puerto de Ventana, La Farrapona, Somiedo, Valgrande / Pajares, Branilin, Cuitu Negru. Højdemeter: 11.000 - 18.000 hm Kilometer: 500 - 700 km

Indkvartering

Vi bor på forskellige gode hoteller langs cykelruten. Opholdet er med halvpension (Morgenmad, let frokost i det fri og aftensmad.

Program for turen

Første dag bor vi i "Den Hellige By” Cangas de Onis, hvorfra turen starter over et af Spaniens absolut smukkeste bjerge, Lagos de Covadonga, der er beliggende i det af UNESCO fredede naturreservat Picos de Europa.

Næste stop er byen Mieres ved foden af Angliru, hvor vi bor på hotel Sercotel***. Herfra er der tilrettelagt dagsture ud i det smukke ukendte cykellandskab. Stigningerne er mange, stilheden larmende og udsigterne åndeløse.

Midtvejs drager vi af sted på ekspedition. Vi kører ad øde veje op til Cuitu Negru; en 24 km lang stigning med udfordrende procenter helt op til 25% (Kun hold 1 og muligvis hold 2). Videre over ”grænsen” til Castillia Y L´eon-provinsen og gennem det golde Arbas-område. Her overnatter vi 2 dage i byen San Emiliano på det egnstypiske og hyggelige landhotel: Valle San Emiliano**. Vi kører en rundstrækning og skal bl.a. over Vuelta-bjergene: La Farrapona, Somiedo, San Lorenzo og Ventana.

Ekspeditionen færdiggøres og vi ender igen på vores dejlige hotel i Mieres, hvor vi skal bo de sidste dage. For dem, der ikke kan få nok, kan Angliru bestiges endnu engang den sidste dag.

Dette er en helt ekstraordinær og spændende tur, hvor du kommer til at prøve noget, som næsten ingen andre har oplevet. Angliru er det eneste bjerg i verden, hvor der hele vejen op også skiltes med minimums-procent. Stigningen er inddelt i mange navngivne sektioner, hvor de mest kendte er La Cuena les Cabres (min 16,2% max 23,5%), El Aviru (min 14,9% max 21,6%), Les Picones (min 12,8% max 15,4%), Cobayos (min 14,7% max 19,9%), Xonceo (min 10,8% max 21,2%).

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Cykelrejse til Asturien
Jeg accepterer Ruby Cyclings Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Cycling må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Cykeltransport
  • Fly transport tur/retur samt bustransfer
  • Indkvatering på gode hoteller
  • Halvpension (Morgenmad, let frokost i det fri og aftensmad)
  • Følgebil
  • Kompetente guider

 

Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs.

Gå til toppen af siden