INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykelrejse til Asturien

Kør i Vueltaens fodspor i det nordlige Spanien

Lad dig betage af det åndeløst smukke terræn i det ukendte pionérland, som La Vuelta kører igennem. 

In stock
Travel Code
COL-026
Det kan du glæde dig til

Ruby Cycling byder atter velkommen til Asturien i dette mytiske, og for de fleste ukendte og uspolerede område i det Nordvestlige Spanien, som er underlagt UNESCO-verdensarv, Siempre Paraiso Natural, som vi også kalder ”Paradis-ruten”. På turen kan I glæde jer til at cykle i La Vuelta kendte, berømte, smukke og udfordrende bjerge. Du kan her prøve kræfter med Grand Tour klassikeren, Angliru og det ”nye” bjerg, La Cubilla, som ligger i 1683 meters højde og mange flere udfordrende og unikke stigninger og bjerge. I vil også på store dele af turen bevæge jer indenfor en Nordspaniens smukkeste bjergkæder, Picos de Europa og naturparkerne Parc Natural Somiedo og Las Ubinãs la Mesa. Udover cykeleventyret kan du også se frem til at opleve nogen helt utrolige og smukke naturscenarier og maleriske udsigter som belønning for det hårde arbejde. Undervejs på turen vil der også være mulighed for at suge kulturen ind, når vi blandt andet besøger de unikke preromanske kirker, der er i området.

Minimum 2 måneder inden afrejsen vil Ruby Cyklings guideteam løbende i en lukket facebookgruppe informere jer om de enkelte dage med sidste nyt om ruter, bjergprofiler, billeder og videoer fra tidligere ture, frokostplaner samt andet brugbart materiale.

Dagsprogram

Dag 1:

Vi lander i Asturias-Oviedo lufthavn og har godt 100 km bustransfer til den hellige by Cangas de Onis, hvor vores hotel ligger midt i centrum på hovedgaden, tæt på den mere end 1000 år gamle Puente Romano bro.

Dag 2:

Fra Cangas de Onis følger vi i hælene af La Vuelta og skal over Mirador del Fìtu med udkigspunktet, hvor der er 360 graders udsigt over Picos de Europa bjergene samt den Biscayiske bugt, Alto del Torno og ikke mindst det mytiske kultbjerg, Lagos de Covadonga. På vejen op til de højtliggende søer, der har lagt navn til bjerget, passeres den imponerende kirke og tilhørende tempel Basílica de Santa María la Real de Covadonga, der hvert år besøges af tusindevis af turister.

11 km fra toppen er vejen spærret af for biltrafik, og det er kun busser med guidede ture, der må køre her. Det var på stort set samme tur, tilbage i 1996, at Miguel Indurain indstillede sin karriere midtvejs på ruten, efter nederlaget til Bjarne Riis i Tour’en et par måneder forinden.

Dag 3:

Så begiver vi os sydpå langs hovedvejen N625 omgivet af de enorme Picos de Europa bjerge hele vejen.

Opkørslerne og bjergene ligger som perler på en snor på begge sider af landevejen, så man kan have svært ved at vælge, hvilken vej man skal tage. Mirador Collada med det flotte udkigspunkt i 800 meters højde venter som første bjerg, dernæst kommer Casielles. Asturiens svar på franske Lacets de Montvernier, der blev så kendt for nogle år siden i forbindelse med La Marmotte og Tour´en. 23 hårdnåle sving på blot 3 ½ km og godt 12% i snit …… Men så venter der også et fantastisk sceneri som belønning. Vi fortsætter over Puerto del Ponton og har nu krydset regionsgrænsen til Castilla y León. I over 1000 meters højde følger vi de enorme vandreservoirs ved Riaño i hele 28 km og ser den ene store dæmning efter den anden. Vi slutter i den egnstypiske og hyggelige by Cisterna. En by, der ofte har været enten start eller målby for Vuelta´en.

Dag 4:

”Lige på og hårdt” fristes man til at sige. Efter en kort opvarmning, hvor morgenmaden lige får lov at sætte sig, venter den spektakulære Vuelta afslutning (2014-16-18) op til La Camperona. En kort sag, hvor man har brug for sine laveste gear. Mange sektioner med 14, 17, 20 og op til 24% venter. På toppen vil I dog blive rigeligt belønnet med en malerisk udsigt over Sabero-dalen, som området hedder her. Forbi endnu et af de store vandreservoir Embalse del Porma, inden Puerto de Tarna som op/ned tur for den lange rute. Over skisportsstedet San Isidro og tilbage til Asturien-regionen igen. Dagen slutter i Mieres. En by alle jer, der tidligere har været med her, vil nikke genkendende til. Vi skal bo i Mieres de næste 3 dage, og der er rig mulighed for at suge byens kultur til sig. Mieres er en gammel mineby – på godt og ondt – og er også kendt for de utroligt mange Ciderfabrikker, hvor indbyggerne fra morgen til aften nyder de kølige bobler på byens hundredevis af Cidrerias-barer. Skål!

Dag 5: Angliru

Her venter jer det vel nok hårdeste bjerg, der køres i en af de 3 Grand Tours. Ikke pga. distancen, men grundet de maksimale stigningsprocenter.

Italienerne har Mortirolo i vest samt Zoncolan i øst, men Spanien og Asturien har ANGLIRU!

Dette er en helt ekstraordinær og spændende tur, hvor du kommer til at prøve noget, som næsten ingen andre har oplevet. Angliru er det eneste bjerg i verden, som hele vejen skilter med både minimum og maksimums-procent på de navngivne sektorer hele vejen til toppen. F.eks. Cueña les Cabres sektionen på knap 500 m med stigning på minimum 16,2 % og maksimum 23,5 %! Når I står på toppen i 1570m højde, er jeg sikker på, I vil tilslutte jer ovenstående. Ruby Rejsers chefguide på turen har kørt her 10 gange tidligere og ser frem til atter at gøre det i uge 36. Anbefalet gearing: 34/32 måske lavere.  

Dagens etape vil derefter deles i 2 alternative ruter. Rute 1 (den udfordrende): Over bjergene Alto del Cordal, Cuchu Puercu samt La Cobertoria og derefter retur til Mieres. Rute 2 (den kulturelle og knap så udfordrende): Vi kører ned fra Angliru på nordsiden i stedet og følger hovedvej N-635 til Asturiens hovedstad Oviedo og opkørslen til, ofte brugte etapemål, Alto del Naranco. Bjerget midt inde i storbyen, der hæver sig 644 meter over havet med den enorme Jesus statue på toppen, der spejder ud over de mangfoldige omkringliggende maleriske bjerge syd for byen. På vejen op ad Naranco stigningen stopper vi lige ved to af de helt unikke preromanske kirker (byggeår 842-848): Den absolut mest kendte Santa María del Naranco og så San Miguel de Lillo. Den første med dens 3 symmetriske hvælvinger, der den dag i dag benyttes og danner hjertet i selve Asturiens nationalsymbol.

Dag 6:

La Cubilla: Det ”nye” bjerg hernede, der havde debut som mål på 16. etape af dette års Vuelta á España. Toppen ligger i 1683 meters højde. Herefter er der flere muligheder såsom skistationen Cuitu Negro, som er Asturiens højeste cykelbjerg i 1850 meters højde. Eller Coto Bello eller, eller…. Mulighederne er mangfoldige – ja, nærmest uendelige med mere end 20 stigninger indenfor en meget kort radius. Denne dags kulturelle islæt er muligheden for at besøge en anden af Asturiens unikke preromanske kirker: Santa Cristina de Lena (påbegyndt år 842 og færdig år 850). Et absolut unikt bygningsværk fra en svunden tid. Og helt bestemt den halve time værd besøget vil tage.

Dag 7:

Så pakker vi atter rygsækken og cykler til højslettebyen San Emiliano, der ligger midt ude i 'ødemarken' i knap 1200 meters højde med deraf kølige nætter og morgener. Sidst vi var her, var der 4 grader om morgenen, men 25 grader om eftermiddagen. Hotellet er autentisk og egnstypisk med god solid mad og oser af charme og hygge. Efter godt en halv times opvarmning på dagens tur, venter La Cobertoria/Gamoniteiro. Gamoniteiro er Asturiens svar på, det skaldede bjerg, Mont Ventoux i Frankrig og ender oppe i 1772 meters højde. En meget skrap og hård, men jævn stigning på lidt over 15 km med hele 9,6 % i snit.

Efter nedkørslen fra Cobertoria bliver der pludseligt råbt STOP! Skiltet Ermita de Alba står i højre side af vejen.

Bjerget som Fränk Schleck vandt Vuelta’en på i 2015. En lille listig sag med en udfordrende stigning (op til 29%), som de er mestre i hernede i regionen.

Vi krydser atter grænsen fra Asturien til Castilla y León på toppen af 20 km lange Puerto Ventana. Herfra kan vi stort se vores hotel nede i byen, og vi er hurtigt fremme.

Dag 8:

Landskabet har nu skiftet kraftigt karakter fra frodige og grønne bjerge til mere golde og afsvedne bølgende bakker med store vider. Vi har fotostop ved de flotte højtliggende vandreservoirs Embalse de los Barrios de Luna (1100 meters højde) og den imponerende motorsvejsbro henover vandet.  Ruten vil følge det store motionsløb hernede Cicloturista Marcha La Robla. Der er kun ét regulært bjerg Puerto del Aralla (1536 meters højde), mens resten af den imponerende rute blot har betegnelsen lettere kuperet, og vi kommer på den sidste tredjedel atter til at køre på kanten af Los Barrios de Luna – i knap 20 km faktisk. Der laves et lille kaffe/cola/fotostop på en afstikker ned til vandkanten ved den lokale bådeklub.

Dag 9:

Hjemrejse fra San Emiliano via Asturias-Oviedo lufthavnen med mellemlanding i Madrid.

© Chefguide Michael Elmstrøm (6 x Asturien: 2013-14-15-18-18-19)

Sværhedsgrad 4

Denne tur byder på hele 7 cykledage med tilsammen 12.000-17.000 højdemetre og 600-800 km. Så det er en udfordrende tur, og vi anbefaler derfor, at deltagerne har en god kondition og udholdenhed, så de kan få en god cykeloplevelse.

Indkvartering

Undervejs bor vi i delte dobbeltværelser på små lokale hoteller med halvpension. Frokosten nydes ude på ruten for egen regning. Vi indkvarteres på følgende hoteller:

Dag 1-3: Hotel Aguila Real, Cangas de Onis

Dag 3-4: Hotel El Cruce, Cistierna

Dag 4-7: Hotel Mieres del Camino, Mieres

Dag 7-9: Hotel Rural Valle San Emililano, San Emiliano

Bestil

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3629-08-202006-09-20208 nætter14.298,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3629-08-2020814.298,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3629-08-202006-09-20208 nætter12.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3629-08-2020812.498,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

 • Flytransport tur/retur samt transfer
 • Ophold i delt dobbeltværelse
 • Cykeltransport
 • Indkvatering på gode turistklassehoteller
 • Halvpension (Morgen- og aftensmad)
 • Følgebil med rutinerede chauffører
 • Kompetente guider
 • Daglige ruter fordelt på 2-3 hold
 • Aflåst rum til cykelopbevaring på hotellerne
 • Hotel og turistskatter

Ikke Inkluderet i prisen:

 • Frokost
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Div. forsikringer

Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs.

Deleværelser:
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden