INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Dolomiti con amore

Motionscykling i de storslåede italienske Dolomitter

Prøv en motionscykelferie i det smukke UNESCO-område i de storslåede italienske Dolomitter. 

In stock
Travel Code
COL-045

Det kan du glæde dig til

Dolomiti con amore – eller på dansk: Dolomitterne med kærlighed. Hvorfor nu dette navn? Jo, det er ganske enkelt fordi, at de storslåede, italienske Dolomitter netop er essensen og omdrejningspunktet for denne skønne cykelrejse.
Øst for den gennemgående motorvej A22, der forbinder Europa med Italien over Brennerpasset, starter vores cykeleventyr. Vi bor i de to kendte byer Moena og Corvara, og siden 2010 har hele området, som vi cykler i, været UNESCO-verdensarv.
Du kan derfor glæde dig til cykling i usandsynligt smukke omgivelser. Samtidig er denne cykelrejse en unik mulighed for at prøve nye (og for de fleste nok ”ukendte”) stigninger og bjerge.
Derudover bor vi på kun to forskellige hoteller, og du vil derfor opleve en ro ved ikke at skulle pakke din kuffert og flytte hver dag.

Dagsprogram

Dag 1:
Vi flyver fra Københavns Lufthavn og lander efter en 2 timers flyvetur i Venedig. Herfra har vi ca. 3,5 times buskørsel fra lufthavnen, før vi er i Moena på vores dejlige Spa & Wellness Hotel Cavaletto, beliggende direkte i centrum. Hvis tiden tillader, vil der for de friske deltagere være mulighed for at teste cyklen af på en lille tur gennem dalen op mod Rifugio Gardeccia. Her møder vi en lille skrap stigning på 6 km, som forløber ad en fin asfalteret vej, der udgjorde etapemål i Giro'en i 2011. De sidste 3 km stiger med 11,8%, med et maks. på 16%. Vejen starter på ydersiden af bjerget, og der vil være et helt unikt view over Dolomitterne og de omkringliggende bjerge og dale. Bjergene er helt unikke i deres udformning med skarpe og spidse tinder og de karakteristiske grå nuancer, der skyldes værdifuldt indhold af magnesiumcarbonat.

 

Dag 2-4:
De følgende tre dage skal vi have masser af kilometer og højdemeter i benene. Vi prøver kræfter med forskellige bjerge, der er mulige at tilgå med Moena som udgangspunkt, og her er eksempelvis tale om: Passo Rolle, Passo Valles, Passo San Pellegrino, San Tomaso Agordino, Passo Lavazé og ikke mindst det udfordrende (og i Giro d´Italia ofte brugte målbjerg udenfor kategori) Alpe di Pampeago / Passo Pampeago. Her skal du prøve kræfter med en stigning på 10% i snit over 10 km.
Moena er et skønt cykelområde beliggende i 1148 meters højde i en "skål" nedenfor de store bjergmassiver Latemar og Valeccia samt de grønne vidder op mod Costalungapasset. Byen er den mest befolkede i Val di Fassa-dalen og er meget efterspurgt med hensyn til sin arkitektur, som skiller sig ud med en fængslende elegance og raffinerede butikker, der tiltrækker utroligt mange turister grundet sine gode shoppingmuligheder.  Moena er den senere årrække også blevet kendt for at værdsætte det gamle lokale sprog, ladin, og at være vært for populære mad- og vinbegivenheder gennem hele året. Moena og Val di Fiemme er også velkendte for især langrend med det lange Marcialonga-skimaraton, etapeløbet Tour de Ski og skihop, samt om sommeren for cykeludgaven med samme navn og det nylige tiltag Dolomitics24 med ruter på 435 km / 13.800 højdemeter eller den ”korte” på 270 km / 7700 højdemeter.

 

Dag 4-7:
Efter tre nætter i Moena kommer turens eneste flyttedag, og vi cykler nu ud af Val di Fassa / Val di Fiemme og ind i Alta Badia for at nå Corvara. Undervejs er der flere mulige cykelruter at vælge mellem over velkendte Dolomitstigninger og med det enorme og imponerende Sella-massiv som pejlemærke på stort set hele turen. I Corvara (1568 m) skal vi bo på dejlige Hotel Tablé med spa, wellness og en restaurant, der er specialist i egnstypiske retter med friske, lokale madvarer. Vi overnatter her i fire nætter. I regionen, som vi befinder os i, tales der udover italiensk også tysk og den helt specielle egnsdialekt Ladin. Byskilte og stednavne vil ofte stå på alle tre sprog.

Stort set i baghaven af vores hotel i Corvara ligger de ikoniske stigninger: Fedaia, Marmolada, Giau, Duran, Zoldo Alto, Staulanza, Tre Cime di Lavaredo, Falzarego, Valparola, Mür del Giat og naturligvis Sella Ronda'en med Campolongo-, Pordoi-, Sella- og Gardena-passene. I Corvara har vi også rig mulighed for ”after-biking” med et stort udvalg af butikker, caféer og isbarer, som ligger på begge sider af byens hovedgade, der fører videre op til Campolongo-passet. Prøv evt. også at hoppe i byens Biotop-sø – det er en dejlig, men til tider også en noget frisk og kølig oplevelse, der utvivlsomt er sundt for restitutionen af cykelbenene. Der er også en mængde skilifte, som giver adgang til fuld sommeraktivitet oppe i bjergene med spisesteder, vandring, refugier og det helt nye eBike, hvor der er opstillet ladestationer, så man kan cykle langt omkring.

Hele turen afsluttes med muligheden for at køre ruten for det officielle og meget kendte éndagsløb Maratona dles Dolomites. Der er tre distancer at vælge mellem og lodtrækningspræmier blandt alle, der kører denne dag.

Sværhedsgrad 3-4

Med dagsetaper der skifter mellem cykling i kuperet terræn med få stejle stigninger og sværere stigninger med veje af blandet kvalitet, svinger sværhedsgraden for denne tur fra middel til krævende. Deltagerne må derfor være erfarne cykelryttere med en god kondition og udholdenhed. Dagsetaperne svinger mellem 80-140 km med maks. 2500 højdemeter pr. dag.

Indkvartering

På denne tur er der indkvartering på gode 3-stjernede hoteller med wellness-afdeling. Her vil du komme til at bo på delt dobbeltværelse eller i enkeltværelse (mod tillæg). Der tages forbehold for, at værelserne ikke er ensartede. Opholdet er med halvpension.

Dag 1-4: Hotel Cavaletto, Moena

Dag 4-8: Hotel Tablé, Corvara 

Bestil

1 person. Delt dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3201-08-202008-08-20207 nætter13.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3201-08-2020713.498,- DKKBESTIL

1 person. Enkeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3201-08-202008-08-20207 nætter15.498,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3201-08-2020715.498,- DKKBESTIL

2 personer. Dobbeltværelse

UgeStartdatoSlutdatoVarighedPris pr. person 
3201-08-202008-08-20207 nætter12.998,- DKKBESTIL
UgeStartdatoVarighed
( nætter)
Pris pr. person 
3201-08-2020712.998,- DKKBESTIL
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen

 • Flytransport tur/retur fra København
 • Bustransfer fra/til lufthavnen
 • Cykeltransport tur/retur
 • 7 nætters ophold i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad og aftensmad)
 • Kompetente cykel guider
 • Bagagetransport mellem hotellerne.

Ikke inkluderet i prisen

 • Frokost
 • Drikkevarer
 • Evt. drikkepenge
 • Diverse forsikringer

Transport

På denne tur er der afgang fra Aalborg og København. 

Flytransport med Norwegian fra København, med mulig tilslutning fra Aalborg.

Udrejse: Lørdag 01. august 2020 København til Venedig 11:35 - 13:35
Hjemrejse: Lørdag 08. august 2020 Venedig til København 14:10 - 16:10

Vi tager forbehold for  ændringer fra luftfartselskabets side.

 

Minimumstilslutning

Deltagerantal er minimum 18 personer, der alle skal være tilmeldt senest 60 dage før afrejse. Hvis minimumsantallet ikke opnås inden fristen, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen – vi refererer her til opsigelsesreglerne i vores gældende rejsebetingelser.

Deleværelser
Ved booking af et delt værelse kan vi ikke garantere, at du kommer til at bo med den person, som du evt. har ønsket. Samtidig forbeholder vi os retten til at opgradere dig til et enkeltværelse mod evt. tillæg, i det tilfælde at du har booket en plads i et delt værelse, og det ikke går op med rejsens totale antal af bookinger.

Gå til toppen af siden