INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Spektakulær cykeloplevelse

Dolomitterne Classic

Efter succesen i Pyrenæerne, tilbyder vi også en Classic-tur til Dolomitterne. Hvad menes der så med en Classic-tur? De sidste par år har vi kørt fra Adriaterhavet-Comosøen og viceversa, her er vi blevet introduceret til nogle fantastiske cykelområder med flere legendariske stigninger.

10.998,00 kr
In stock
Travel Code
COL-030
Om turen

Da det på den originale tur er nødvendigt at flytte os hver dag for at nå hele turen, når vi kun at køre et fåtal af de stigningerne, der er i de forskellige områder vi kommer i gennem. Det vil vi forsøge at råde bod på med denne nye tur. I løbet af ugen skal bo tre forskellige steder og dermed får vi muligheden for at afprøve flere af de udfordringer, de enkelte områder har at byde på - både kendte og mere ukendte stigninger.

Det er endnu ikke fastlagt, hvilke byer vi overnatter i, men det forventes at det bliver Bormio, Bolzano og Canazei/Arabba. Alle byer er kendte for start- eller mål-byer fra spektakulære Giro-etaper og det perfekte udgangspunkt for fantastiske ruter rundt i de bjergrige områder, uden lange transporttider. Der er fokus på intensive etaper med lidt færre kilometer, men mange højdemeter.

Afhængig af hvilket hold du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 65-145 km. Turens længde er mellem 600 - 800 km, og der køres mellem 10.000-18.500 højdemeter. Vi inddeles i 2-3 hold efter niveau og der vil være en kompetent guide på hvert hold.

Indkvartering

Vi skal bo i delt dobbeltværelse på små lokale hoteller med halvpension. Den lette frokost nydes ude på ruten og består af pastasalat, sandwich eller lignende. Enkelte dage laves der friske sandwich med pålæg fra den lokale slagter. Drikkevarer kan købes i vores bil.

Program for turen

Bormio ligger utroligt smukt i Valtellina-dalen og ud over at være en af Italiens mest kendte skisportsbyer, er den også et perfekt startsted for cykelture. Tæt på Armstrongs hadebjerg Mortirolo og Pantanis hjemsted Aprica og de mere ukendte Teglio og Caspano. Men Bormio byder også på Passo Stelvio. Der er godt 21,5 km op til toppen af et af de mest legendariske bjerge i Dolomitterne. Det bliver kaldet Cima Coppi og er ofte det højeste punkt i Giroen.

Bormio ligger 1225 meter over vandet og herfra er det en fantastisk tur, gennem en flot slugt samt flere tunneller op til bjergpasset i 2758 meter over vandet - der findes ikke en flad vej i Italien. Det er opkørslen fra Bormio, der er blevet brugt de sidste par gange i Giroen. Den er mindst lige så fascinerende som den anden side, måske bare mere rå.

Fra toppen er det oplagt at køre hele vejen ned til bunden og byen Prato, for at vende cyklen og begive sig mod toppen igen fra den ”rigtige” side. Det er herfra man får det unikke skue, når de 48 hårnålesving bugter sig op mod toppen. Prato-siden er med jævn stigning på 25,4 km med 7,2% i snit, men det er også muligt at køre en afstikker ind i Schweiz, og via Umbrailpass følge girorytternes færd på vej tilbage til Bormio. Det er i dette område det nye Grand Fondo Santini, der køres i juni, har fået stor succes de seneste år.

Bolzano ligger i Adigedalen, tæt på Brenner motorvejen. Her rejser de høje bjerge sig på begge sider af den nærliggende flod. Igen ligger udfordringerne lige uden for døren og der går ikke mange minutter før man kan starter opstigningen til fx Passo Palade (Brezer Joch), Passo Mendola (Mendelpass) og videre op til Penegal, der har en af områdets smukkeste panorama udsigter over Adige-floden. Derudover er der Caldaro-søen samt byerne Bolzano og Leives.

Herfra kan de sidste kræfter bruges på den ukendte Jenesien San Genesio stigning, der ikke glemmes igen sådan lige med det samme. Alternativt kan man rulle af langs æbleplantager og vinmarker på en af de smukkeste cykelstier retur til Bolzano.

Byen Arabba kender mange fra skirejsen til området omkring Canazei. Om sommeren indtages byen af cykelmotionister fra hele verden. Arabba ligger smukt med bjerge til alle sider. En morgenudsigt til Marmoladamassivet, Passo Pordoi og Campolongo får en til at knibe sig i armen.

Vejen fra Bolzano til Arabba er gået over Passo San Lugano eller Passo di Lavaze og via Canazei til Passo Pordoi, endnu et bjergpas der har haft status som Cima Coppi i flere udgaver af Giroen. Det er også kendt for den specielle skulptur som Simonis cykel er en del af, her kan man se listen over alle dem, som var først over Pordoi.

Når man bor i Arabba er det oplagt at køre Sella Ronda, der består af fire fantastiske stigninger på enten 50 eller 80 km. Forståeligt at Marathona des Dolomites hvert år kan samle 10.000 deltagere, mens 20.000 skuffes med et afslag.

Pordoi, Sella, Gardena og Campolongo er hver især unikke stigninger, hvor landskabet hele tiden ændrer sig. Den udvidede Sella Ronda tur har Passo Falzarego og Valparola med, hvilket ikke gør turen mindre spektakulær.

Andre oplagte stigninger er selvfølgelig Passo Giau og Fedai. En ting er sikkert, ruterne omkring Arabba glemmer man aldrig.

Som sagt byder vi på en uges udfordringer i et af Italiens smukkeste områder. Ud over oplevelserne på cyklen, kommer vi igennem vidt forskellige områder, hvad angår sprog, kultur og gastronomi. Vi bevæger os fra det italienskprægede område Bormio med alt det medfører af lækkerier og over tysktalende Bolzano for at slutte i det latinskprægede Arabba.

Så selvom vi kun bor på tre forskellige lokaliteter, er der nye indtryk hver dag. Maden, sproget og kulturen er en perfekt trekløver.

Transport

Vi rejser frem og tilbage med fly. 

Turen er inkl. flytransport, t/r-bustransfer og transport af din cykel og bagage t/r.

Indkvartering på gode hoteller med halvpension, let frokost, følgebil og kompetente guider.

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Dolomitterne Classic
Jeg accepterer Ruby Cyclings Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Cycling må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Cykeltransport
  • Fly transport t/r samt bustransfer
  • Indkvatering på gode hoteller
  • Halv pension (Morgenmad, let frokost i det fri og aftensmad)
  • Følgebil
  • Kompetente guider

 

Der tages forbehold for uforudsete ændringer undervejs. 

Gå til toppen af siden