INTRODUKTIONBILLEDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISKE INFORMATIONERREJSEFORESPØRGSELUdskriv

Cykel igennem tre lande på en uge - Bodensee og Gardasøen

Tyrol Classic

Bodensee – Gardasøen er en fantastisk mulighed for på cykel at opleve hele tre forskellige lande på en uge. Du får det bedste fra Tyskland, Østrig og Italien. Hver dag byder på nye oplevelser både kulturelt, gastronomisk og ikke mindst terrænmæssigt.

10.998,00 kr
In stock
Travel Code
COL-027
Om turen

Afhængigt af hvilket hold, du vælger, er de planlagte dagsetaper fra 65-145 km. Turens længde er fra 650-800 km, og der køres mellem 10.000-18.500 højdemeter. Vi inddeler i 2-3 hold efter niveau og der vil være en kompetent guide på hvert hold.

Frokosten nydes ude på ruten. 


Turen er en af vores hårdere ture.

Sværhedsniveau: 4 ud af 5.

Indkvartering

Vi skal bo i delt dobbeltværelse på små lokale hoteller med halvpension.

Værelserne kan være uensartet.

Program for turen

Vi lægger ud i det sydtyske Bayern (nærmere betegnet Kempten), hvor idyllen fra Tyskland er intakt. Vi kører den indledende del af første etape i området Algäu, der er præget af små hyggelige byer med bindingsværkshuse, marker med blomster, græssende køer og en meditativ stilhed. Efter et par timer i sadlen når vi til Reutte og grænsen til Østrig, hvor de smukke bjerge og første stigninger kommer til syne.

Landskabet bliver mere råt, og bakker bliver hurtigt afløst af reelle bjerge. Naturen her er meget anderledes end længere sydpå i Italien, og det føles som om, der er højere til loftet. De forskellige grupper kører enten over Fernpass eller Hahntenjoch, som er den første alvorlige stigning. Begge bjergpas er en smuk introduktion til Østrig, der kommer helt ind under huden.

Næste udfordring på menuen er Pillerhöhe, som er kendt for at have et af Europas flotteste udsigtspunkter. Herfra køres der til dagens mål fx Pfunds, hvor den østrigske charme viser sig fra sin bedste side. God gedigen mad og drikke forbereder os til morgendagens udfordringer.

Dag 2 starter ud i Østrig med en mulig afstikker til Samnaun i Schweiz. Vi kører over Rechenpass til Südtyrol og Italien, hvor resten af turen vil foregå. Det er en naturoplevelse ud over det sædvanlige, når du passerer Rechensee. Den nærliggende by og kirke har en interessant historie, da den blev offer for Mussolinis ønske om at udnytte vandmasserne til strømproduktion - det er et helt specielt syn, når et kirketårn ligger midt i en sø.

Efter frokost i det grønne er der mulighed for at prøve kræfter med Passo Stelvio fra Prato-siden, der en af de mest legendariske stigninger fra Giroen og alpernes næsthøjeste bjergpas i 2757 m højde. Alle har hørt om de 48 hårnålesving til toppen, der nås efter ca. 25 km, det er en ret jævn stigning med 7,4% i snit. Toppen kaldes også Cima Coppi, der refererer til det højeste punkt i Giroen. Toppen deler den tysk- og italiensktalende del af Norditalien.

Vi kører retur ned i dalen og nyder de utallige æbleplantager langs floden til vores målby. Selvom vi er kommet til Italien, tales der stadig tysk og maden minder meget om den, vi fik i Østrig.

De næste tre dage køres der en lang række kendte stigninger i regionerne Südtyrol og Trentino Alto Adige, og der skiftes jævnligt imellem tysktalende og italiensktalende områder.

Der kan fx være tale om Passo Palade, Passo Mendola, San Lugano, Passo Redebus og Monte Bondone. Der kan dog komme andre stigninger ind, og ruten kan justeres lidt.

Fra de fleste stigninger er der fantastiske udsigter, men især Mendola ved den gamle tandhjulsbane har med sin udsigt over vinområdet Tramin og Caldarosøen et panorama, der slår det meste.

Som på alle vores ture er der indlagt en hviledag, hvor der er mulighed for at køre et ekstra bjerg eller bare slappe af og nyde området. Det kan fx være i byen Molina di Fiemme, der er kendt for sin tilknytning til langrendssporten, men ligeledes er et fantastisk dejligt cykelområde.

En af de hårdeste (men også smukkeste) bjergtoppe i området er Col di Lavaz´e, der er et oplagt mål på hviledagen. En kæmpe naturoplevelse med bjergsøer, fritgående køer og hyggelige spisesteder gør alle anstrengelserne for at nå toppen værd.

De sidste to dage køres der sydpå til Italiens største sø Gardasøen. Et område der i cykelmæssig forstand har meget at byde på. Æbletræer afløses af vinstokke og bjergene ændrer karakter. Det bliver bare mere og mere italiensk.

Fra området lige nord for Gardasøen køres der over Passo Santa Barbara ned langs Adige-floden til San Zeno di Montagna, der er en smukt beliggende bjergby med udsigt over hele Gardasøen. Hvis du ønsker en ekstra udfordring kan du prøve kræfter med Monte Baldo; det ikoniske bjerg ved søen. Det er muligt at måle sig med Nibali, der tidligere har vundet bjergenkeltstarten fra Mori til Brentonico i Giroen.

Sidste dag går over på den anden side af søen. Vi sejler med en lille færge fra Torri del Benaco til Toscolano Maderno. Herfra går turen op gennem dalen Val Vestino, der minder om Grand Canyon. Stigninger, kurver og tunneller gør det til en meget speciel oplevelse. Herfra kører vi ned til Idrosøen. Fra den smukke Idro-sø går turen gennem frodige vinmarker til målet i Desenzano.

Efter en uges anstrengelser er der mulighed for at få dyppet tæerne i Gardasøen - så husk badetøjet.

*** Der tages forbehold for ændringer i ruten

Transport

Transporten til Tyrol Classic vil være med fly.

Afrejse lørdag d. 27.06.2019 og hjemrejse søndag d. 03.08.2019

Cykeltransport

Du skal afmontere pedalerne (hvis transport i papkasse) samt forhjul på din cykel. Hjul pakkes i hjulpose og må ikke indeholde andet en selve hjulet, samt evt. pedaler. 

Cyklerne transporteres i kassevogn, lastbil eller på cykeltrailer. Bagagerummet er altid aflås når der transporteres cykler i biler. 
Vi benytter "anonyme" biler/cykeltrailer, så det ikke er tydeligt, hvad bilerne/cykeltrailer indeholder. Vi pakker din cykel fastspændt i forgaffel på cykeltrailer eller i papkasser.
Hvis papkasser udlånes disse gratis af Ruby Rejser & der må ikke være andet end din cykel i papkassen.

VIGTIG !! Husk at mærke din cykel og forhjul med navn, indkvarteringssted og telefonnummer. 

Bemærk venligst: din cykel er forsikret mod biluheld. 
Sørg alligevel for at have en forsikring, der dækker transportskader og rejser med cykel i udlandet, hvis der mod alle hensigter skulle komme en skramme.

Aflevering af cykler på andre steder og tidspunkter end nedenfor nævnte er ikke muligt.
OBS !! Vi tager forbehold for ændring af sted og tidspunkter.

Tidsskema for opsamling af cykler
Opsamling   2-3 dage inden afrejsen 
SJÆLLAND
Ballerup Super Arena - p.plads nordenden 
Slagelse, Dansk Transportcenter
FYN
Odense, P-plads v. Ørbækvej/Østre Ringvej 
JYLLAND
Aarhus, P-plads ved Aarslev Kro, Silkeborgvej 900, 8220 Brabrand 
Kolding Storcenter ved Indgang C.
Herning (dette ved min. 6 cykler) opsamlingssted efter aftale

Vi sender endelig tidspunkt, dato og sted for cykel opsamling i det endelige rejseinformation som gæster vil modtage 7-10 dage inden afrejsen

Bestil rejse

Send rejseforespørgsel

Tyrol Classic
Jeg accepterer Ruby Cyclings Privatlivspolitik og giver samtykke til, at Ruby Cycling må behandle min persondata i overensstemmelse hermed.
Ja tak, tilmeld mig Ruby Rejser nyhedsbrev
Praktiske Informationer

Inkluderet i prisen:

  • Ophold i delt dobbeltværelse
  • Cykeltransport
  • Fly transport t/r samt bustransfer
  • Halvpension (Morgenmad og aftensmad)
  • Kompetente guider
Mulighed for tilkøb af enkeltværelse (begrænset antal)

 

Gå til toppen af siden